Αίθουσα Κέντρου Αναβίωσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων
Τοποθεσία Πρώην Ρώσικος Στρατώνας
Φορέας διαχείρισης: ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Διεύθυνση: Δυτικό Ανάχωμα Ενετικού Τείχους (Προβολή τοποθεσίας στο Google Maps)
Διάσταση χώρου: 97,67 τ.μ.
Χωρητικότητα: 100 άτομα
Κράτηση: Χωρίς μίσθωση
Προσφερόμενες παροχές
Κλιματισμός (θέρμανση, ψύξη)
Εξωτερικός χώρος ανάπαυσης/αίθριο
Φιλικότητα σε ΑμεΑ (πρόσβαση, τουαλέτα)
Διαδικασία αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Κράτηση χώρου
Παράλειψη ημερολογίου, μετάβαση στην ίδια σελίδα Προσβάσιμη σελίδα ημερολογίου
Διαθεσιμότητα χώρου
Το ημερολόγιο φορτώνει...
- Διαθέσιμο
 
- Δεσμευμένο
 
- Υπό διαδικασία δέσμευσης
Περιγραφή

Το κτίριο του «Κέντρου Αναβίωσης παραδοσιακών επαγγελμάτων», γνωστό ως «Πρώην Ρώσικος Στρατώνας», είναι ένα μικρό παραδοσιακό, ισόγειο, λιθόκτιστο κεραμοσκεπές κτίσμα, διαστάσεων 14,45 x 6,75μ. και βρίσκεται πάνω στο δυτικό ανάχωμα των ενετικών οχυρώσεων της πόλης. Αποτελεί τμήμα του Ρώσικου στρατώνα, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για να στεγαστούν οι Ρώσοι στρατιώτες, κατά τη διάρκεια της Κρητικής Πολιτείας (1896-1913), όταν η Κρήτη τέθηκε υπό την προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων.

Μεταγενέστερα και ειδικότερα, μετά τη μικρασιατική καταστροφή και κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής, κατελήφθη από αστέγους που είχαν κατοικήσει εντός της τάφρου και επί των οχυρώσεων, με την ανοχή του Δήμου, κατασκευάζοντας πρόχειρα κτίσματα – παραπήγματα γύρω από το συγκεκριμένο κτήριο και σχεδόν σε όλο το μήκος του δυτικού αναχώματος.

Στο κτίριο πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης και προμήθειας εξοπλισμού, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πρότυπο “Κέντρο αναβίωσης παραδοσιακών επαγγελμάτων” στο οποίο – μεταξύ άλλων – θα υπάρχει και θα λειτουργεί εργαστήρι εκμάθησης και αναβίωσης παραδοσιακών επαγγελμάτων, όπως π.χ. μαχαιροποιία και υποδηματοποιία, είτε μέσα από εθελοντική εργασία παλαιών επαγγελματιών, είτε σε συνεργασίες με επαγγελματίες του είδους (εξωτερικοί συνεργάτες). Το εν λόγω ιστορικό κτίριο έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να αποτελεί επισκέψιμο χώρο όπου οι επισκέπτες – μέσα από ψηφιακό/ ηλεκτρονικό υλικό θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία και τις τεχνικές των επαγγελμάτων αυτών.

Φωτογραφικό υλικό

Ακολουθεί σειρά από φωτογραφίες του χώρου, που ανοίγουν σε γκάλερι με περιγραφές

16 φωτογραφίες
Διαγράμματα/κατόψεις χώρου

Ακολουθούν διαγράμματα και κατόψεις του χώρου, που ανοίγουν σε γκάλερι με περιγραφές

1 κατόψεις
Περισσότεροι χώροι
Εικονίδιο σχολιασμούΣε περίπτωση που έχετε κάποιο σχόλιο για το περιεχόμενο της σελίδας ή θέλετε να προσθέσετε σε αυτό, επισκεφθείτε τη φόρμα σχολιασμού περιεχομένου.
Back to top