Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
Τοποθεσία Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
Φορέας διαχείρισης: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΧΑΝΙΩΝ
Διεύθυνση: Χάληδων 98-102 (Προβολή τοποθεσίας στο Google Maps)
Διάσταση χώρου: 700 τ.μ.
Χωρητικότητα: 200 άτομα
Κράτηση: Με μίσθωση
Τηλέφωνο: +30 28210 92294, +30 28210 92419
Email: pinakothiki@chania.gr
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως και Σάββατο: 10:00 -14:00 και 18:00 - 21:00 Κυριακή: 10:00 - 14:00
Προσφερόμενες παροχές
Κλιματισμός (θέρμανση, ψύξη)
Εξωτερικός χώρος ανάπαυσης/αίθριο
Εξοπλισμός φωτισμού
WiFi
LAN
Φιλικότητα σε ΑμεΑ (πρόσβαση, τουαλέτα)
Εξοπλισμός Ήχου
Διαδικασία αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Κράτηση χώρου
Παράλειψη ημερολογίου, μετάβαση στην ίδια σελίδα Προσβάσιμη σελίδα ημερολογίου
Διαθεσιμότητα χώρου
Το ημερολόγιο φορτώνει...
- Διαθέσιμο
 
- Δεσμευμένο
 
- Υπό διαδικασία δέσμευσης
Περιγραφή

Η Δημοτική Πινακοθήκη, βρίσκεται στη καρδιά της πόλης των Χανίων. Αρμονικά ενταγμένη στον αστικό ιστό, αποτελεί το κυριότερο απτό δείγμα του χαρακτήρα μιας πόλης ναι μεν επαρχιακής, αλλά διαχρονικά εξωστρεφούς με έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον. Σε ένα καλαίσθητο κτίριο του 20ου αιώνα στεγάστηκε το όραμα της ύπαρξης ενός χώρου όπου θα φιλοξενείται και θα αναδεικνύεται η άλλοτε συλλογή έργων τέχνης του Δήμου Χανίων. Tο 2002 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια και από τότε, πάνω από 60 εκθέσεις έχουν παρουσιαστεί σε δημότες μα και επισκέπτες των Χανίων.

Η Δημοτική Πινακοθήκη καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας της δεν περιορίζεται ούτε επαναπαύεται. Έχοντας πραγματώσει το κύριο εκείνο όραμα, κατάφερε να συνεργάζεται με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και επιμελητές, αλλά και μεγάλα μουσεία της χώρας, φιλοξενώντας τακτικά σημαντικές ιδιωτικές συλλογές. Παράλληλα, βασικό μέλημα της Πινακοθήκης αποτελεί η σταθερή κοινωνική παρουσία, έτσι, άρρηκτα συνδεδεμένη με τους δημότες και το κοινό της καθώς είναι, οργανώνει στα πλαίσια όλων των μεγάλων εκθέσεων, εκδηλώσεις και προγράμματα για ενήλικες και παιδιά. Εξίσου σημαντικό βέβαια, είναι το εκδοτικό έργο της. Κατάλογοι εκθέσεων και άλλα βιβλία τέχνης, σταθερά για πάνω από είκοσι χρόνια εκδίδονται, συμπληρώνοντας ουσιαστικά όλες τις δράσεις της Πινακοθήκης, αφήνοντας έτσι αξιόλογα τεκμήρια μελέτης και στοχασμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Καλλιτεχνική Επιτροπή οι συνεργάτες, οι εργαζόμενοι αλλά και ο Δήμος Χανίων με τη διαχρονική αρωγή του, κατάφεραν να καθιερώσουν την Πινακοθήκη ως τον πρωταγωνιστή του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι της πόλης. Πρόκειται για έναν σταθμό πολιτισμού με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ταυτότητα, που συμβαδίζει με την κοινωνία και την αφουγκράζεται, διατηρώντας και υπενθυμίζοντας όλα εκείνα που συνθέτουν την τόσο ξεχωριστή πόλη των Χανίων.

Φωτογραφικό υλικό

Ακολουθεί σειρά από φωτογραφίες του χώρου, που ανοίγουν σε γκάλερι με περιγραφές

Διαγράμματα/κατόψεις χώρου

Ακολουθούν διαγράμματα και κατόψεις του χώρου, που ανοίγουν σε γκάλερι με περιγραφές

3 κατόψεις
Περισσότεροι χώροι
Εικονίδιο σχολιασμούΣε περίπτωση που έχετε κάποιο σχόλιο για το περιεχόμενο της σελίδας ή θέλετε να προσθέσετε σε αυτό, επισκεφθείτε τη φόρμα σχολιασμού περιεχομένου.
Back to top