«Παραδοσιακά Κρητικά Επαγγέλματα» – έκθεση φωτογραφίας
τοποθεσία Ρωσικός Στρατώνας
Ημερομηνία: 20/04/2024 - 31/08/2025
Κατηγορία εκδήλωσης: Εκθεση
Διεύθυνση: Ρωσικός Στρατώνας
Περιγραφή

Ο Δήμος Χανίων ανακοινώνει την επίσημη έναρξη της έκθεσης φωτογραφίας για τα «Παραδοσιακά Κρητικά Επαγγέλματα» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στις 18:00, στον Ρωσικό Στρατώνα. Το κτίριο των Ρωσικών Στρατώνων είναι μία σύγχρονη Στέγη για την ανάδειξη της παράδοσης και φιλοξενεί δράσεις (εργαστήρια, παρουσιάσεις, κ.ά.), που αναδεικνύουν την πλούσια άυλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Κατά την επίσημη έναρξη της έκθεσης, στις 20 Απριλίου, οι τεχνίτες των παραδοσιακών επαγγελμάτων θα αφηγηθούν ιστορίες για την τέχνη τους, ενώ θα γίνει και προβολή μικρών ντοκιμαντέρ. Παράλληλα, ο Μουσικός Σύλλογος «Χάρχαλης» θα «μυήσει» μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της παραδοσιακής μουσικής.

Η εν λόγω έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες 20 παραδοσιακών επαγγελμάτων, θα λειτουργεί καθημερινά και συμπληρώνει το έργο ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομίας του Δήμου Χανίων, για τα παραδοσιακά επαγγέλματα, που τείνουν να εξαφανιστούν. Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από κωδικό QR που οδηγεί σε βίντεο όπου εκεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τους παραδοσιακούς τεχνίτες να περιγράφουν και να αναλύουν την τέχνη τους.

Την φωτογράφηση των χειροτεχνών ανέλαβε ο Μιχάλης Καλαϊτζάκης ενώ πληροφορίες καθώς και πλούσιο πολυμεσικό υλικό (βίντεο, φωτογραφίες) βρίσκεται στην ιστοσελίδα chania-heritage.gr [1].

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!

[1] https://www.chania-heritage.gr/

Πολυμεσικό υλικό

Ακολουθεί πολυμεσικό υλικό για την εκδήλωση με φωτογραφίες και βίντεο, που ανοίγουν σε γκάλερι με περιγραφές

Περισσότερες εκδηλώσεις
  • Οι Φρουροί Της Σούδας (έκθεση)
    Τοποθεσία Φρούριο Κουλέ, Άπτερα Χανίων
    Μια έκθεση για τα τρία κάστρα που δεσπόζουν στον κόλπο της Σούδας αλλά και για την ιστορία της ευρύτερης περιοχής στο πέρασμα του χρόνου, παρουσιάζε..
    Ημερομηνία διεξαγωγής 11/09/2023 - 30/06/2024
    Ώρα διεξαγωγής -
  • Πτηνά της Κρήτης · υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας
    Τοποθεσία Δημόσιος χώρος – πληροφορίες στην περιγραφή
    Δέκα Χανιώτες φωτογράφοι άγριας φύσης, εκθέτουν με τη δική τους ματιά και εμπειρία, φωτογραφίες πτηνών της Κρήτης σε υγροβιότοπους, βουνά, φαράγγια ..
    Ημερομηνία διεξαγωγής 20/05/2023 - 30/09/2024
    Ώρα διεξαγωγής -
  • Μίκης Θεοδωράκης (1925-2021) – έκθεση
    Τοποθεσία οικία Γιάννη & Μίκη Θεοδωράκη
    Σε συνδιοργάνωση με την Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» και το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής». Η έκθεση παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, στο Κέ..
    Ημερομηνία διεξαγωγής 02/09/2023 - 30/06/2024
    Ώρα διεξαγωγής -
Back to top