Χώρος Εκδηλώσεων Βίλας Κούνδουρου
Τοποθεσία Πάρκο Βίλλας Κούνδουρου
Φορέας διαχείρισης: ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου 2 (Προβολή τοποθεσίας στο Google Maps)
Προσφερόμενες παροχές
Διαδικασία αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Κράτηση χώρου
Παράλειψη ημερολογίου, μετάβαση στην ίδια σελίδα Προσβάσιμη σελίδα ημερολογίου
Διαθεσιμότητα χώρου
Το ημερολόγιο φορτώνει...
- Διαθέσιμο
 
- Δεσμευμένο
 
- Υπό διαδικασία δέσμευσης
Περιγραφή

Το σπίτι του βουλευτή Μανούσου Κούνδουρου χτίστηκε σε σχέδια και επίβλεψη του μηχανικού Μιχάλη Σαββάκη και βρίσκεται στο τέλος της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου ακριβώς πάνω από τη θάλασσα.

Το σπίτι του βουλευτή Μανούσου Κούνδουρου είναι μονοκατοικία που οικοδομήθηκε το 1909. Ένας μικρός εξώστης στα βόρεια και το φάρδεμα προς τα δυτικά της κάτοψης χαρακτηρίζουν το κτήριο. Στη βορειοδυτική γωνία σχηματίζεται ένας μικρός πύργος, χαρακτηριστικό γνώρισμα στα έργα του Σαββάκη, άλλα έργα του οποίου στην πόλη των Χανίων είναι το Δικαστικό – Διοικητικό Μέγαρο και το Δεσποτικό.

Στο ισόγειο του σπιτιού του βουλευτή Μανούσου Κούνδουρου βρίσκονταν οι χώροι υποδοχής και το γραφείο, ενώ στον όροφο τα ιδιαίτερα δωμάτια. Τα σχέδια των πέτρινων σκαλισμάτων που περιβάλλουν τον κύκλο με την ημερομηνία ανέγερσης του σπιτιού προδίδουν την επίδραση της Δύσης στον Μιχάλη Σαββάκη.

Τα εξωτερικά επιχρίσματα με τις ίσιες σκούρες γραμμές δίνουν έναν ζεστό χρωματικό τόνο ανάμεσα στην ώχρα και το κεραμιδί στο σπίτι του βουλευτή Μανούσου Κούνδουρου. Οι θύρες της αυλής είναι από τις ωραιότερες στην πόλη με σύνθετα πλεκτά κιγκλιδώματα, ενώ υπάρχει ελεύθερος χώρος γύρω από το σπίτι με τα απαραίτητα φοινικοειδή.

Ο Μανούσος Κούνδουρος ήταν από τους μεγαλύτερους πολιτικούς της Κρήτη, πρωτοστάτης της Επανάστασης του 1895.

Φωτογραφικό υλικό

Ακολουθεί σειρά από φωτογραφίες του χώρου, που ανοίγουν σε γκάλερι με περιγραφές

13 φωτογραφίες
Περισσότεροι χώροι
Εικονίδιο σχολιασμούΣε περίπτωση που έχετε κάποιο σχόλιο για το περιεχόμενο της σελίδας ή θέλετε να προσθέσετε σε αυτό, επισκεφθείτε τη φόρμα σχολιασμού περιεχομένου.
Back to top