Θέατρο Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας
Τοποθεσία Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών
Φορέας διαχείρισης: ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Διεύθυνση: Οδός Ανδρέα Παπανδρέου, δίπλα στο Δημοτικό Κήπο Χανίων (Προβολή τοποθεσίας στο Google Maps)
Χωρητικότητα: 500 άτομα
Κράτηση: Χωρίς μίσθωση
Τηλέφωνο: 2821034200
Email: g-politismos@chania.gr
Άλλες πληροφορίες: Καμαρίνια
Προσφερόμενες παροχές
Αμφιθεατρική διάταξη καθισμάτων
Διαδικασία αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Κράτηση χώρου
Παράλειψη ημερολογίου, μετάβαση στην ίδια σελίδα Προσβάσιμη σελίδα ημερολογίου
Διαθεσιμότητα χώρου
Το ημερολόγιο φορτώνει...
- Διαθέσιμο
 
- Δεσμευμένο
 
- Υπό διαδικασία δέσμευσης
Περιγραφή

Το Θέατρο Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της πόλης των Χανίων, επηρεάζεται και επηρεάζει τον αστικό ιστό. Περιλαμβάνει περιοχές με ποικιλία οργάνωσης και υλικών, όπως αυτές που χαρακτηρίζονται από χαμηλή φύτευση, από δέντρα αειθαλή και φυλλοβόλα, από πλακοστρώσεις κυβόλιθων, νερό, σκληρά υλικά και χώμα. Η παρούσα μορφή του πάρκου αποτελεί αποτέλεσμα της μελέτης που παραδόθηκε στο Δήμο Χανίων το 1987. Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες αναβάθμισής του ώστε να προσελκύει πλήθος κόσμου όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στο σχεδιασμού του πάρκου αρχική πρόθεση ήταν να διατηρηθεί η υπάρχουσα φύτευση στη μεγαλύτερη έκτασή του αλλά και να ενισχυθεί με περαιτέρω πράσινο. Επίσης, διατηρήθηκαν και οι τέσσερις ‘είσοδοι’ από όλες τις πλευρές του πάρκου. Βόρεια, έχει σχεδιαστεί μία πλατεία με χώρους στάσεις, δέντρα καθώς και ένας άξονας επιστρωμένος από σανίδες ξύλου. Αυτός ο άξονας νοητά διασχίζει κατά μήκος το πάρκο μέχρι τη νότια είσοδο-έξοδό του. Διασχίζοντας κάποιος τον συγκεκριμένο άξονα, θα συναντήσει το αμφιθέατρο σε υποβαθμισμένη στάθμη, ακόμη μία πλατεία ολόκληρη επιστρωμένη από ξύλινες σανίδες και μικρότερους βυθισμένους χώρους.

Το Θέατρο του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών βρίσκεται στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, δίπλα στον Δημοτικό μας Κήπο. Μπορεί να φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παραστάσεις χορού, παραδοσιακές βραδιές, κλπ., που έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Φωτογραφικό υλικό

Ακολουθεί σειρά από φωτογραφίες του χώρου, που ανοίγουν σε γκάλερι με περιγραφές

Περισσότεροι χώροι
Εικονίδιο σχολιασμούΣε περίπτωση που έχετε κάποιο σχόλιο για το περιεχόμενο της σελίδας ή θέλετε να προσθέσετε σε αυτό, επισκεφθείτε τη φόρμα σχολιασμού περιεχομένου.
Back to top