«Περί Φωτογραφίας»
τοποθεσία Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
Ημερομηνία: 11/05/2024 - 30/05/2024
Κατηγορία εκδήλωσης: Εκθεση
Διεύθυνση: Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
Περιγραφή

Παράλληλες δράσεις τον μήνα Μάιο στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων σε συνεργασία με το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τον μήνα Μάιο σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με τίτλο «Περί Φωτογραφίας» στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας «landscape stories», την επιμέλεια της οποίας έχει ο Ηρακλής Παπαϊωάννου.

Οι παράλληλες δράσεις περιλαμβάνουν έναν φωτογραφικό περίπατο σε χώρους πολιτισμού του Δήμου Χανίων που αυτό το διάστημα φιλοξενούν εκθέσεις φωτογραφίας, με συζητήσεις και ξεναγήσεις κατά τη διάρκεια του περιπάτου. Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων θα υλοποιηθεί για οικογένειες το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Φωτογραφία. Η Κιβωτός του πλανήτη». Επίσης, θα γίνουν βραδινές περιηγήσεις στην έκθεση από φωτογράφους που σχετίζονται με αυτήν καθώς και συναντήσεις ομάδων, συλλόγων και σχολών του τόπου μας που ασχολούνται χρόνια με τη φωτογραφία. Η κάθε ομάδα θα κάνει μια παρουσίαση της ενδιαφέρουσας διαδρομής της, του σημαντικού έργου της και των πολλών εργασιών της, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση για τη  τέχνη της φωτογραφίας.

Πολυμεσικό υλικό

Ακολουθεί πολυμεσικό υλικό για την εκδήλωση με φωτογραφίες και βίντεο, που ανοίγουν σε γκάλερι με περιγραφές

Περισσότερες εκδηλώσεις
 • Μίκης Θεοδωράκης (1925-2021) – έκθεση
  Τοποθεσία οικία Γιάννη & Μίκη Θεοδωράκη
  Σε συνδιοργάνωση με την Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» και το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής». Η έκθεση παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, στο Κέ..
  Ημερομηνία διεξαγωγής 02/09/2023 - 30/06/2024
  Ώρα διεξαγωγής -
 • Οι Φρουροί Της Σούδας (έκθεση)
  Τοποθεσία Φρούριο Κουλέ, Άπτερα Χανίων
  Μια έκθεση για τα τρία κάστρα που δεσπόζουν στον κόλπο της Σούδας αλλά και για την ιστορία της ευρύτερης περιοχής στο πέρασμα του χρόνου, παρουσιάζε..
  Ημερομηνία διεξαγωγής 11/09/2023 - 30/06/2024
  Ώρα διεξαγωγής -
 • Πτηνά της Κρήτης · υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας
  Τοποθεσία Δημόσιος χώρος – πληροφορίες στην περιγραφή
  Δέκα Χανιώτες φωτογράφοι άγριας φύσης, εκθέτουν με τη δική τους ματιά και εμπειρία, φωτογραφίες πτηνών της Κρήτης σε υγροβιότοπους, βουνά, φαράγγια ..
  Ημερομηνία διεξαγωγής 20/05/2023 - 30/09/2024
  Ώρα διεξαγωγής -
Back to top