«ΟΙΚΟ SEA»
τοποθεσία Ενετικός Φάρος Χανίων
Ημερομηνία: 12/06/2024 - 31/12/2024
Κατηγορία εκδήλωσης: Εκθεση
Διεύθυνση: Ενετικός Φάρος Χανίων
Περιγραφή

Ο Δήμος Χανίων και συγκεκριμένα το Γραφείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, διοργανώνουν Έκθεση Υποβρύχιας Φωτογραφίας με τίτλο: «ΟΙΚΟ SEA» στην αρχή του Λιμενοβραχίονα του Φάρου στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, με έργα του Δημήτρη Αναγνώστου.

Η έκθεση που περιλαμβάνει οκτώ έργα τα οποία έχουν ήδη τοποθετηθεί στο νερό, προωθεί την οικολογική συνείδησή, μέσα από τη σχέση του ανθρώπου με το νερό. Η συλλογή υποβρύχιων σουρεαλιστικών φωτογραφιών θα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους λάτρεις της τέχνης και της φωτογραφίας, αλλά και γενικά στο ευρύ κοινό, να βυθιστούν σε έναν κόσμο φαντασίας και σουρεαλισμού που αποτυπώνεται μέσα από το συνδυασμό των φακών μιας υποβρύχιας και επίγειας κάμερας. Η έμπνευση του καλλιτέχνη προέρχεται από τη φυσική ομορφιά τόσο του ανθρώπου όσο και του βυθού της Κρήτης.

Στη συνέχεια, αφού τα έργα καλυφθούν με ζωντανούς μικροοργανισμούς της θάλασσας επί των 8 εικόνων, θα εκτεθούν επίγεια σε χρόνο και χώρο που θα καθοριστεί,  ώστε να διαπιστώσει το κοινό το “πώς το νερό γεννάει ζωή”!

Ο Δημήτρης Αναγνώστου, είναι έμπειρος δύτης και έχει πάθος για τη φωτογραφία. Μέσα από αυτή την έκθεση, για πρώτη φορά παραθέτει το γυναικείο σώμα στη φυσική του μορφή, μέσα στη γενέτειρά του: το νερό. Η χρήση δημιουργικών τεχνικών, όπως ο χειρισμός του φωτός, το βάθος πεδίου και η προοπτική, οδηγεί σε εικόνες που κόβουν την ανάσα που προκαλούν τις αντιλήψεις μας για την πραγματικότητα.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης σημειώνει: «Ως ένας άνθρωπος με πάθος του την κατάδυση, τη φύση και την αιχμαλώτισή τους σε σουρεαλιστικές φωτογραφίες, θέλησα να φέρω τον θεατή σε ένα φωτογραφικό ταξίδι μέσα στο νερό, παρατηρώντας την ίδια του τη φυσική εμπειρία μέσα από τις οκτώ εικόνες που δημιούργησα. Ο άνθρωπος είναι νερό, κατάγεται από το βυθό και σ’ αυτή την έκθεση φωτογραφίας θα έχει την ευκαιρία να το δει και να το ζήσει ταυτόχρονα».

Πολυμεσικό υλικό

Ακολουθεί πολυμεσικό υλικό για την εκδήλωση με φωτογραφίες και βίντεο, που ανοίγουν σε γκάλερι με περιγραφές

Περισσότερες εκδηλώσεις
 • Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες
  Τοποθεσία Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
  Η αγαπημένη σειρά Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες γίνεται show με την υπογραφή του Γιάννη Σερβετά και παίρνουν τους δρόμους! Η πιο χρωματιστή, μουσική..
  Ημερομηνία διεξαγωγής 28/08/2024 - 28/08/2024
  Ώρα διεξαγωγής -
 • Πτηνά της Κρήτης · υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας
  Τοποθεσία Δημόσιος χώρος – πληροφορίες στην περιγραφή
  Δέκα Χανιώτες φωτογράφοι άγριας φύσης, εκθέτουν με τη δική τους ματιά και εμπειρία, φωτογραφίες πτηνών της Κρήτης σε υγροβιότοπους, βουνά, φαράγγια ..
  Ημερομηνία διεξαγωγής 20/05/2023 - 30/09/2024
  Ώρα διεξαγωγής -
 • «Παραδοσιακά Κρητικά Επαγγέλματα» – έκθεση φωτογραφίας
  Τοποθεσία Ρωσικός Στρατώνας
  Ο Δήμος Χανίων ανακοινώνει την επίσημη έναρξη της έκθεσης φωτογραφίας για τα «Παραδοσιακά Κρητικά Επαγγέλματα» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 ..
  Ημερομηνία διεξαγωγής 20/04/2024 - 31/08/2025
  Ώρα διεξαγωγής -
Back to top