Έκθεση/Εργαστήριο με τίτλο ”Στη Χώρα των σκιών”
τοποθεσία Ρωσικός Στρατώνας
Ημερομηνία: 25/05/2024 - 25/05/2024
Κατηγορία εκδήλωσης: Εργαστήριο
Διεύθυνση: Ρωσικός Στρατώνας
Περιγραφή

Ο Δήμος Χανίων με την συνεργασία του Περιπλανώμενου Μουσείου των Πολιτισμών διοργανώνει τρία εργαστήρια με παράλληλη έκθεση θεάτρου σκιών με τίτλο “Στη Χώρα των σκιών” στο χώρο του Ρωσικού Στρατώνα το Σάββατο 25 Μάϊου 2024 στις

10:30 π.μ.

12:30 μ.μ. 

14:30 μ.μ. 

Το κοινό θα εισέρχεται στον χώρο και με οργανωμένο τρόπο θα δει και θα αγγίξει τα εκθέματα τα οποία προέρχονται από τις χώρες όπου εμφανίζονται παραδοσιακά ενώ παράλληλα, θα υπάρχει σχετική αφήγηση (με στοιχεία ιστορικά, εθνολογικά, μύθους κλπ.)
Μετά θα ακολουθήσει εργαστήριο στο οποίο μικροί και μεγάλοι θα κατασκευάσουν μία φιγούρα του θεάτρου σκιών εμπνευσμένη από την πλούσια Κρητική φορεσιά και μαζί με τους εκπαιδευτές θα δοκιμάσουν να την εμψυχώσουν στο πανί.

Τα εκθέματα της έκθεσης είναι αυθεντικά και προέρχονται από τις χώρες όπου εμφανίζονται παραδοσιακά (Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτος, Κίνα, Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Καμπότζη).

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο του Γραφείου Πολιτισμού και Μουσικής Παιδείας εργάσιμες ημέρες και ώρες 28213 41613.

Κρατήσεις θα γίνονται από την Δευτέρα 20 Μάϊου 2024.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων για την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των Χανίων, με σχετικά βίντεο που παρουσιάζουν μία σειρά από παραδοσιακά επαγγέλματα που τείνουν να εξαφανιστούν.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μπορείτε να βρείτε στο chania-heritage.gr [1]

Δείτε το βίντεο για το επάγγελμα του τερζή:

[1] https://www.chania-heritage.gr/

Πολυμεσικό υλικό

Ακολουθεί πολυμεσικό υλικό για την εκδήλωση με φωτογραφίες και βίντεο, που ανοίγουν σε γκάλερι με περιγραφές

Περισσότερες εκδηλώσεις
 • Μίκης Θεοδωράκης (1925-2021) – έκθεση
  Τοποθεσία οικία Γιάννη & Μίκη Θεοδωράκη
  Σε συνδιοργάνωση με την Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» και το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής». Η έκθεση παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, στο Κέ..
  Ημερομηνία διεξαγωγής 02/09/2023 - 30/06/2024
  Ώρα διεξαγωγής -
 • Οι Φρουροί Της Σούδας (έκθεση)
  Τοποθεσία Φρούριο Κουλέ, Άπτερα Χανίων
  Μια έκθεση για τα τρία κάστρα που δεσπόζουν στον κόλπο της Σούδας αλλά και για την ιστορία της ευρύτερης περιοχής στο πέρασμα του χρόνου, παρουσιάζε..
  Ημερομηνία διεξαγωγής 11/09/2023 - 30/06/2024
  Ώρα διεξαγωγής -
 • Πτηνά της Κρήτης · υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας
  Τοποθεσία Δημόσιος χώρος – πληροφορίες στην περιγραφή
  Δέκα Χανιώτες φωτογράφοι άγριας φύσης, εκθέτουν με τη δική τους ματιά και εμπειρία, φωτογραφίες πτηνών της Κρήτης σε υγροβιότοπους, βουνά, φαράγγια ..
  Ημερομηνία διεξαγωγής 20/05/2023 - 30/09/2024
  Ώρα διεξαγωγής -
Back to top